RAZSTAVNO PRODAJNI SALON
DELOVNI ČAS: PON. in SRE. 12.00 - 18.00, TOR. in ČET. 8.00 - 16.00, PET. 8.00 - 14.00
Dan pred prazniki je delavni čas od 8. - 12. ure.
 

 x 

0

 

pvc talne obloge canthus si    laminat haro   gotovi parket canthus haro   kraiburg   akcija talnih oblog

Talno gretje in talne obloge

pdficon  
   vse o talnem gretju pdf.

 

pdficon 
   protokol talnega gretja pdf.

 

PVC vinilne talne obloge
Delimo jih v dve skupini:
- heterogene
- homogene

Heterogene obloge:
Sestavljene so iz dekor filma in spodnjega sloja, ki ga mojster nanaša na posebno mrežico. Heterogene obloge so namenjene širši uporabi saj so cenovno ugodnjejše. Debelina je od 1,2 do 4,5 mm. Seveda obstajajo različne zato moramo biti pozorni, saj nekatere niso primerne za talno ogrevanje.

Homogene obloge:
So enoslojne in seveda primernejše za talno ogrevanje. Homogene obloge so debele od 2 do 3,5 mm.

Linolej:
Linolej ne narejen iz plute, lanenega olja, različnih smol in lesne moke. Primeren je za uporabo v javnih prostorih, saj je zelo vzdržljiv. Priporočajo ga za v šole, vrtce, bolnišnice, zdravstvene domove itd….
Linolej izdelujejo v različnih debelinah od 2mm pa do 3,2mm. Linolej pri uporabi s talnim ogrevanjem ni občutljiv na višje temperature(do nekje 40 stopinj celzija), ni občutljiv na morebitna temperaturna nihanja talnega ogrevanja. Prednosti so tudi : trpežnost, enostavnost polaganja, ne povzroča alergičnih reakcij in ni elektrostatičen. Poudariti pa je potrebno da linolej ni primeren za vlažne prostore. Pred polaganjem ga je potrebno razviti in razprostreti, tako da se prilagodi temperaturi in zračni vlagi v prostoru.

Laminati:
Laminat je sodoben izdelek in je po videzu zelo podoben parketu. Polaganje laminata je izredno lahko, saj se zlaga skupaj kot sestavljanka. Kot pri parketu se je potrebno držati navodil proizvajalca, glede temperature tlaka s talnim ogrevanjem in zračne vlage v prostoru. Že stopinja ali dve več pomeni pri kasnejšem ohlajanju milimetrski razmah med utori laminatnih plošč. Stranke se vse pogosteje odločajo za laminat, saj je lažji, enostavnejši in predvsem tudi v nekaterih primerih cenovno ugodnejši. Laminat je tudi zelo primeren za prostore s talnim gretjem.
Pri odločitvi za talno ogrevanje se moramo zavedati, da bomo pozneje seveda tudi omejeni pri izbiri talnih oblog za na tlake s talnim gretjem.

Parketi in gotovi parketi:
Parket izdelujejo iz različnih vrst lesa, najpogosteje so to hrast, bukev in jesen.
Bukovega parketa zaradi svojih lastnosti se za talno ogrevanje ne priporoča. Značilnost bukovega lesa je hidroskopičnost, kar pomeni da rad veže in oddaja vlago. Zelo primerna vrsta lesa je slavonski hrast, imenovan dob. Ta vrsta lesa ima zelo fino strukturo.
Zaradi zagotavljanja optimalne toplotne prevodnosti se priporoča debelina parketa med 8 in 12 mm in ne od 16-22mm kot je v navadi za parket, kjer ne uporabljamo talnega ogrevanja. Za talno ogrevanje je najprimernejši parket ki ni izdelan iz enojnega sloja, pač pa iz več slojev (dvoslojni, troslojni) saj tako prekinemo napetosti v lesu ob širjenju in krčenju, glede na temperaturne razlike. Za talno gretje tako najpogosteje priporočamo dvoslojni parket (med 8-12mm debeline), zaradi hitrjše prevodnosti toplote v prostor.
Pri pripravi tlakov za polaganje in poznejšem polaganju, se moramo ves čas držati navodil proizvajalca. Posebno pozornost moramo nameniti tudi vrsti laka, zaradi talnega ogrevanja. Pri klasičnem načinu ogrevanja se največkrat uporablja olje, vodni lak ter poliuretanski lak.
Talno ogrevanje nadpovprečno suši zrak, ker pa poliuretanski laki potrebujejo najmanj 60% vlage se moramo na priporočilo mojstra odločiti tudi za uporabo naprave za vlaženje zraka. V nasprotnem primeru nastanejo na površini laka majhne luknjice,ki pa zelo kazijo izgled parketa.

KONTAKTI

CANTHUS d.o.o.
Vodnikova cesta 89, 1000 Ljubljana

E: info@canthus.si

M: +386 (0) 51 400 650
M: +386 (0) 41 668 322
T: +386 (0) 1 518 10 11
F: +386 (0) 1 518 10 12

O PODJETJU

Smo podjetje, ki se ukvarja s prodajo in montažo vhodnih in notranjih vrat, oken in talnih oblog že 15 let. Smo pooblaščeni prodajalec, montažer in serviser za notranja vrata podjetja Lesna Slovenj Gradec. Ukvarjamo se s prodajo, dobavo in vgradnjo stavbnega pohištva in talnih oblog, prenovo stanovanj ter poslovnih objektov.